Zoeken

Nieuws over de NamX, de waterstofauto gemaakt door een Marokkaan

12 december 2023 - 09:00 - Economie

©

De Frans-Marokkaanse autofabrikant NamX, onder leiding van de Marokkaanse Faouzi Annajah en in samenwerking met de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina, heeft recentelijk de technologie onthuld die gebruikt zal worden in de nieuwe NamX Huv, een baanbrekend waterstofvoertuig.

Het high-tech voertuig zal worden uitgerust met een interne verbrandingsmotor (ICE), een keuze die volgens het bedrijf de inzet bewijst van NamX voor milieuvriendelijkheid door betrouwbare en kostenefficiënte technologieën te gebruiken, met als doel premium waterstofmobiliteit werkelijk toegankelijk te maken.

Lees ook: Marokkaanse NamX HUV onthult indrukwekkend interieur (video)

NamX legt uit dat de keuze voor ICE-technologie voor waterstofmobiliteit voortbouwt op benaderingen die reeds door gevestigde spelers in de auto-industrie zijn geadopteerd. "Net als andere gevestigde fabrikanten, investeert NamX in een beproefde technologie die profiteert van decennia aan investeringen en voortdurende verbeteringen", aldus het bedrijf. Ook wordt benadrukt dat ICE-voertuigen geen zeldzame metalen en aarde nodig hebben voor hun productie.

Een belangrijk voordeel van interne verbrandingsmotoren is dat ze meer stabiliteit en voorspelbaarheid bieden in productiekosten, waardoor zowel het bedrijf als de klanten worden beschermd tegen prijsschommelingen door de bevoorrading van zeldzame metalen. Daarnaast zijn ICE-motoren volgens NamX duurzamer en betrouwbaarder dan brandstofcellen, en bieden ze een betere weerstand tegen slijtage.

Lees ook: Een 100% Marokkaanse auto om te concurreren met Tesla Model Y en Mercedes EQA

"Waar brandstofcellen zeer zuiver waterstof vereisen, wat leidt tot regelmatige vervanging van lucht- en waterstoffilters, kunnen interne verbrandingsmotoren minder zuiver, en daarmee goedkoper, waterstof tolereren." Deze specifieke kenmerken maken HICE-voertuigen volgens het bedrijf een duurzame, kostenefficiënte en betrouwbare keuze gedurende de gehele levenscyclus van het voertuig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team