Zoeken

Marokko cruciale hub in Jet Luxe’s Afrikaanse ambities

12 december 2023 - 11:00 - Economie

©

De luchtvaartsector voor zakenvluchten in Marokko kent de laatste jaren een opmerkelijke groei. Deze groeiende markt trekt nieuwe spelers aan, waaronder Jet Luxe, een ambitieus bedrijf in het beheer van privévluchten, met concrete plannen voor uitbreiding op de Afrikaanse markt.

Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens de Dubai Airshow, meldt Premium Travel News. Jet Luxe ziet Marokko als een cruciale hub die Europa, het Midden-Oosten en Afrika met elkaar verbindt en wil met een vestiging in het koninkrijk profiteren van de snelgroeiende luchtvaartindustrie in Afrika. Jet Luxe, opgericht in 2020 in Dubai heeft snel naam gemaakt door het leveren van privéjet charterdiensten, vliegtuigbeheer en -aankoop.

Lees ook: Nieuwe fabriek voor privéjets in Casablanca

Reda El Ouazzani, commercieel directeur Afrika-Midden-Oosten van Jet Luxe, vertelde aan het medium dat het bedrijf een aanzienlijke groei verwacht in Afrika, met name in Marokko, dat het WK in 2030 zal hosten. Het koninkrijk wordt gezien als een ideale toegangspoort voor reizigers die op zoek zijn naar geavanceerde en gepersonaliseerde luchtvaartdiensten.

In Marokko wordt het gebruik van privéjets steeds gangbaarder voor zakelijke mobiliteit en beroemdheden. De speciale hub voor privéluchtvaart op de Mohammed V luchthaven in Casablanca beheert regelmatig de aankomst van privéjets. In Marrakech wordt de hub voor privéluchtvaart beheerd door Jetmex. Charteraars van privéjets bieden een unieke reisoptie voor degenen die het zich kunnen veroorloven.

Lees ook: Amerikaanse Ondas brengt drone-technologie naar Marokko

De grootte van de vloot voor zakenvliegtuigen in Afrika is in de afgelopen tien jaar verdubbeld. Privéjets worden steeds populairder bij zakenlieden, maar ook bij overheidsfunctionarissen en politici, die ze gebruiken om aan hun verplichtingen te voldoen. Zuid-Afrika en Nigeria herbergen de helft van de continentale vloot van privévliegtuigen, gevolgd door Egypte, Marokko, Angola, Tanzania en de Democratische Republiek Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team