Zoeken

Najib Amhali stopt met roken: "Fucking chagrijnig"

5 januari 2024 - 22:30 - Cultuur

©

Najib Amhali heeft na 27 jaar afscheid genomen van zijn rookgewoonte. De Marokkaans Nederlandse cabaretier, bekend om zijn humor en goede lach, heeft het nieuwe jaar ingeluid met een grote verandering: stoppen met roken.

Amhali, die zijn frustratie niet onder stoelen of banken steekt, beschrijft zijn stemming als continu chagrijnig. "Fucking chagrijnig", zoals hij het zelf uitdrukt op zijn eerste rookvrije dag.

Lees ook: Najib Amhali: "Stoppen met roken en anderen helpen"

Een paar dagen later lijkt hij al enige afstand te hebben genomen van zijn oude gewoonte. Op Instagram deelt hij zijn realisaties en walging over het roken. "Het stinkt gewoon", merkt hij op, verbaasd over hoe hij het 27 jaar lang heeft volgehouden om al die schadelijke stoffen in zijn lichaam te laten. Het verlangen naar sigaretten blijft, maar Amhali zet door en zoekt afleiding, vooral in sport.

Lees ook: Najib Amhali openhartig over heftige coke-verslaving in Dreamschool

De cabaretier had eerder al zijn intentie om te stoppen publiekelijk gemaakt en lijkt vastbesloten om zijn doel te bereiken. Zijn gezin en omgeving zijn opgetogen over zijn besluit, en Amhali zelf lijkt vastberaden om anderen te inspireren. "Ik kan het, jij kan het ook. Let’s do it, wij hebben dit”, motiveert hij zijn volgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team