Zoeken

Koning Mohammed VI lanceert bouw busstation en andere projecten in Rabat

28 oktober 2017 - 14:00 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft vrijdag meerdere projecten in de hoofdstad Rabat gelanceerd, waaronder de bouw van een nieuwe busstation.

Het toekomstige busstation wordt nabij het Moulay Abdallah stadion gebouwd en krijgt een moderne architectuur die de ruimte optimaliseert voor een beter beheer van de passagiersstroom. Het station krijgt een directe toegang tot de snelweg tussen Rabat en Casablanca en wordt op een stuk grond van ruim acht hectare gebouwd.

Het busstation zal zich over 21.617 m² uitstrekken. Er komt plaats voor 46 bussen, een parkeerplaats voor korte stops met 24 plaatsen en een parkeerplaats voor lange termijn met 20 plaatsen, evenals eetgelegenheden en wachtruimten. Een budget van ruim 160 miljoen dirham werd aan de bouw van het station toegekend.

De bouwwerken zullen naar verwachting 36 maanden duren en worden door het bedrijf "Rabat Région Aménagement" uitgevoerd. Het project wordt gedragen door het ministerie van Logistiek en Vervoer in samenwerking met de stad Rabat. Het busstation zal bijdragen aan een vlotter verkeer in de stad en minder vervuiling. Het project is een onderdeel van het ontwikkelingsprogramma van de stad Rabat voor de periode 2014-2018 genaamd "Rabat lichtstad, Marokkaanse hoofdstad van de cultuur"

Koning Mohamed VI huldigde dezelfde dag in de wijk Youssoufia in Rabat een nieuw sociaal-educatief, sportief en medische centrum van het Nationaal initiatief voor de menselijke ontwikkeling ONDH.

Het centrum vergde een investering van 50 miljoen dirham en is bestemd voor vrouwen, jongeren, mensen met speciale behoeften, ouderen en gepensioneerden. Het centrum strekt zich uit over 2,17 hectare en heeft onder meer een opleidingscentrum waar lessen informatica, naaien, kapper- en esthetiek en alfabetisering zullen worden verschaft. Er is ook een bibliotheek en een kleuterschool. Opleidingen zullen worden aangeboden aan vrouwen in moeilijke situaties en aan jongeren om hun sociaal-economische intergratie te vergemakkelijken.

Daarnaast is er ook een regionaal centrum voor orthopedische revalidatie met spreekkamers en ruimten voor spraaktherapie, fysiotherapie en psychomotorische therapie. In het centrum zullen tevens workshops worden georganiseerd over het vervaardigen en monteren van orthopedische apparaten.

Het complex herbergt ook een centrum voor oudere en gepensioneerde mensen, een multifunctionele conferentie- en sportzaal, een indoor sportzaal met 142 zitplaatsen, twee synthetische grasvelden en een skatepark.

Bladna.nl