Zoeken

Zes nieuwe ziekenhuizen in Al Hoceima

29 juli 2017 - 13:15 - Economie

©

Minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid gaf begin deze week tijdens een bezoek aan Al Hoceima een overzicht van de projecten van zijn afdeling in de regio.

Volgens de bewindsman worden momenteel zes nieuwe medische faciliteiten in de provincie gebouwd en 28 bestaande zorgcentra gerenoveerd voor een totale investering van 65,1 miljoen dirham.

De nieuwe ziekenhuizen zijn onderdeel van het ontwikkelingsprogramma “Al-Hoceima, Manarat Al Moutawassit" en zullen eind dit jaar of ten laatste in het eerste kwartaal van 2018 klaar zijn.

El Ouardi bezocht samen met de gouverneur van Al Hoceima het gerenoveerd kankerinstituut in de stad en een ziekenhuis van 250 bedden in aanbouw in Ait Youssef Ouaali. Het nieuw provinciaal ziekenhuis spreidt zich uit over 54.000 m2 en vergde een investering van 374 miljoen dirham.

Het ministerie doneerde 24 uur na het bezoek van de bewindsman vijf ambulances en twintig ton medicijnen en medische uitrusting aan de provincie. Zeven andere ambulances zullen in de loop van volgende maand worden geleverd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team