Zoeken

Roosendaalse Omar reed vier mensen dood maar stelt dat hij voorrang had

17 december 2022 - 17:00 - Wereld

©

Omar E. uit Roosendaal was op 2 september betrokken bij een ongeluk met vier doden in het Brabantse Oud Gastel. Hij reed die dag 155 kilometer per uur waar hij 50 mocht. Donderdag stond hij voor de rechter waar zijn advocaat bepleitte dat hij voorrang had, maar daar denkt de rechter anders over.

Toen hij met hoge snelheid in een gehuurde Mercedes over de Roosendaalsebaan scheurde, botste de 27-jarige Omar E. begin september op een Toyota met vijf mensen. Een moeder, haar twee kinderen en een vrouwelijke passagier kwamen om het leven. De 9-jarige dochter van de passagier raakte gewond. De slachtoffers komen uit twee families in Bosschenhoofd, schrijft Omroep Brabant.

Lees ook: Celstraf voor doodrijden jonge Adam in Frankrijk

De man zit sinds het ongeluk vast voor doodslag en poging tot doodslag, maar zijn advocaat zei donderdagmiddag in de rechtbank in Breda dat hij enkel schuldig is aan te hard rijden. Hij zit sinds het ongeluk volgens hem onterecht in de gevangenis. De advocaat stelt het ongeluk niet zou zijn gebeurd als de Toyota de verkeersregels had nageleefd.

Lees ook: Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

De officier van justitie noemt het gedrag van E. roekeloos, hij reed 155 kilometer per uur op een plek waar je 50 mag, haalde rechts in en hield geen afstand. Bovendien kreeg de beschuldigde twee jaar eerder ook al een rijontzegging en zijn er volgens de officier van justitie ook aanwijzingen dat hij in Spanje en Marokko bij ongelukken betrokken was. Daarom bepaalde de rechtbank dat de E. in de cel blijft. De rechtszaak wordt in maart verder gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team