Zoeken

Agenten niet vervolgd voor dodelijke aanrijding Adil in Brussel

27 november 2020 - 10:20 - Wereld

©

Het parket van Brussel zal niemand vervolgen voor de dood van Adil in april van dit jaar. De jongen uit Anderlecht stierf bij een aanrijding met een anoniem politievoertuig, nadat hij op zijn scooter vluchtte voor een corona-controle. Er zijn onvoldoende aanwijzingen tegen de agenten.

Adil rijdt die dag op zijn scooter door Anderlecht. Een politiepatrouille ziet hem en wil weten of hij wel een essentiële verplaatsing maakt. Als Adil de politie ziet, rijdt hij snel weg, richting de Nijverheidskaai waar hij in aanrijding komt met een politievoertuig. Adil sterft ter plaatse.

Een verkeersdeskundige boog zich over een aantal elementen in het dossier en kwam tot de conclusie dat Adil te snel reed en zijn helm niet correct aan had. Uit de analyses van het radioverkeer blijkt volgens het parket ook dat de politieagenten onmiddellijk de hulpdiensten hebben verwittigd, en dat er geen overleg tussen de agenten heeft plaatsgevonden.

De dood van de jongeman veroorzaakte heel wat ophef. Onder de hashtag #JusticePourAdil werd opgeroepen om te protesteren. Dat leidde tot rellen, waarbij honderd mensen werden opgepakt. Het Nieuwsblad schrijft dat er voor nieuwe rellen in Anderlecht wordt gevreesd na deze uitspraak.

Eerder in oktober werden ook de agenten vrijgesproken die vorig jaar de 17-jarige Mehdi Bouda dodelijk aanreden. Het is niet duidelijk of er door beide families nog verdere stappen zullen worden ondernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team