Zoeken

Mourad met mes aangevallen door racist in Frankrijk (video)

23 november 2023 - 13:00 - Wereld

©

In het Franse departement Val-de-Marne is een tuinaanlegger het slachtoffer geworden van een gewelddadige racistische aanval. De dader is gearresteerd en onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Hij zal op 16 mei 2024 terechtstaan voor opzettelijk geweld met een wapen.

De aanval vond plaats op vrijdag 17 november in de vroege namiddag. De politie werd gealarmeerd over een geschil. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer, Mourad, aan die op de vloer van zijn woonkamer lag met een diepe snijwond onder de kin, volgens BFMTV. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar en vertelde de politie dat hij werkte voor een tuinbedrijf en aangevallen was terwijl hij met collega’s werkte in het huis van een klant.

Lees ook: Provocatie en racisme bij Marokkaanse consulaat in Corsica

Volgens zijn verhaal ontstond de aanval na een geschil met de vader van een buurvrouw van de klant, die hen beschuldigde van het parkeren van hun bestelwagen voor het huis van zijn dochter. De man noemde hen "vieze buitenlanders" en haalde een stanleymes tevoorschijn waarmee hij de tuinman in de hals stak, vlak bij de halsslagader, terwijl deze het incident filmde met zijn mobiele telefoon. De tuinman kreeg een totale arbeidsongeschiktheid van 15 dagen toegewezen.

De vermoedelijke dader werd kort daarna geïdentificeerd en gearresteerd. Tijdens zijn verhoor door de politie bekende hij de feiten. In zijn auto werd een stanleymes gevonden. Hij wordt vervolgd voor geweld met gebruik van een wapen, belediging op grond van afkomst, etniciteit, nationaliteit, ras of religie en opzettelijke beschadiging of vernietiging van andermans eigendom.

Lees ook: Racisme dwingt Marokkaanse bakkerij in Frankrijk tot sluiting

De oudere man staat momenteel onder gerechtelijk toezicht en moet zich elke 15 dagen melden bij het politiebureau, tot aan de datum van zijn proces op 16 mei 2024. De advocaat van het slachtoffer, Me Hosni Maati, had gewild dat de verdachte onmiddellijk zou worden berecht voor een poging tot een racistisch gemotiveerde moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team