Zoeken

Belgisch gezin vindt moordenaar dochter (2) terug in Marokko

31 mei 2019 - 17:32 - Marokko

©

De moordenaar van de kleine Thea werd in 2011 in België bij verstek tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De dader werd kort geleden door de familie van het meisje in het Marokkaanse Tetouan teruggevonden.

Mounir Kiouh had de 2-jarige dochter van zijn vriendin in november 2005 mishandeld en vermoord en was vijf dagen voor zijn veroordeling met valse documenten naar Marokko vertrokken.

Volgens DH werd niets ondernomen om hem terug te vinden. De moeder en tante van Thea ontdekten onlangs dat Kiouh in Tetouan verbleef en begaven zich ter plekke.

Eenmaal in Marokko stapten de twee vrouwen naar de politie met een Marokkaanse advocaat. Kiouh werd door de autoriteiten gehoord en op bevel van de justitie in voorlopige hechtenis genomen. Hij werd intussen ook aangeklaagd voor moord op een minderjarige, een opluchting voor de familie van Thea.

Jennifer Devos, de moeder van het meisje, zou het liefst willen dat hij aan België wordt uitgeleverd zodat hij er zijn straf kan uitzitten. Maar dat is geen optie voor Marokko. Waarschijnlijk komt er een nieuwe rechtszaak. De jonge vrouw heeft nog vier kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team