Zoeken

Prins Moulay Hicham matigt zijn fans

25 juni 2011 - 19:11 - Marokko

©

Een artikel gepubliceerd op 15 juni in de kolommen van het Franse dagblad Liberation "De Koning en de verleiding van veiligheidsmisbruik", moest eerst op 2 juni verschijnen. De publicatie werd uitgesteld op verzoek van prins Moulay Hicham om deze te doen samenvallen met de toespraak van koning Mohammed VI op 17 juni.

De informatie werd bevestigd door verschillende Franse journalisten volgens dewelken de publicatie werd uitgesteld door het staf van "Libération" op vraag van Moulay Hicham om pas te worden vrijgegeven op de vooravond van de koninklijke speech.

Overeenkomende bronnen beweren ook dat Moulay Hicham contact heeft gehad met zijn kring van volgelingen kort na de aankondiging van de datum van het referendum op 1 juli e.k..

De prins zou hen hebben aangeraden geen kritiek te uiten over het referendum zodat hun politieke lusten voor het moment onbekend blijven van het groot publiek.

Ahmed Reda Benchemsi, voormalig redacteur van het weekblad TelQuel en sinds kort beschermeling en buur van Moulay Hicham in Stanford, Verenigde Staten, had kort na de koninklijke toespraak van vrijdag 17 juni, op de nieuwszender Al Jazeera zware kritiek geuit op de ontwerp-grondwet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team