Zoeken

Prins Moulay Hassan bereidt zich voor om koning te worden

23 september 2022 - 18:00 - Marokko

©

Prins Moulay Hassan komt dichter bij de kroon. Hij startte zijn "opleiding" in een kantoor van het koninklijk paleis.

De 19-jarige prins Moulay Hassan bereidt zich voor op zijn koninklijke taken. Het begon allemaal met de deelname aan de onderhandelingen tussen Jared Kushner, de adviseur van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, en Marokko over de normalisering van de betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël in ruil voor de erkenning door de Verenigde Staten van het Marokkaans karakter van de Sahara. Moulay Hassan heeft nu zijn eigen kantoor in het koninklijk paleis en " begint te wennen aan de geheimen van de macht. Zijn vader is niet aanwezig omdat hij al enkele maanden in Frankrijk verblijft," meldt Africa Intelligence.

Lees ook: Moulay Hassan in koppel met Prinses Leonor?

Sinds juni reist Koning Mohammed VI regelmatig tussen Parijs en Rabat. Hij blijft er aan het bed van zijn moeder Lalla Latifa, de weduwe van wijlen Koning Hassan II. De kroonprins verbleef ook een tijdje in Parijs, maar moest zijn verblijf afbreken en terugkeren naar Benguerir, waar hij aan de faculteit bestuurskunde en economische en sociale wetenschappen van de Polytechnische Universiteit Mohammed VI studeert.

Lees ook: Kroonprins Moulay Hassan viert 19e verjaardag

Tijdens de afwezigheid van zijn vader, Koning Mohammed VI, went de jonge kroonprins aan de macht. De toekomstige Hassan III is volop aan zijn opleiding bezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team