Zoeken

Mossad verdacht van plotse dood Egyptische kernfysicus in Marrakech

11 september 2019 - 13:00 - Marokko

©

Het plotse overlijden van de Egyptische kernfysicus Abou Bakr Ramadan blijft voor polemiek zorgen in Marokko, maar ook in Egypte en in de hele Arabische wereld.

In Egypte wordt de Israëlische inlichtingendienst Mossad ervan verdacht achter de dood van de wetenschapper te zitten.

Ashraf Ibrahim, ambassadeur van Egypte in Marokko, heeft getracht een einde te maken aan de polemiek door te verklaren dat de kernfysicus aan een hartaanval was bezweken.

Ondanks de verklaringen van de diplomaat wordt in Egypte volgehouden dat de Mossad Abou Bakr Ramadan om het leven heeft gebracht. De Israëlische inlichtingendienst staat namelijk bekend voor de vele moorden die het zou hebben gepleegd op wetenschappers, voornamelijk experts in kernenergie, maar ook op schrijvers en politieke leiders die openlijk kritiek uitten op Israël en Amerika.

Wetenswaardig is dat het slachtoffer voor de Egyptische autoriteiten onderzoek deed naar de impact op het milieu van de stralingen afkomstig van de Israëlische nucleaire faciliteiten in Dimona in de Negev-woestijn, ten zuiden van de bezette Palestijnse gebieden.

Abou Bakr Ramadan overleed afgelopen donderdag in zijn hotel in Marrakech na een fruitsap te hebben gedronken. Hij moest in Marokko aan een conferentie over energie deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team