Zoeken

Frankrijk: vrouw met hoofddoek geweigerd bij bank

28 november 2020 - 15:40 - Wereld

©

Een klant van de Franse bank Société Générale werd gedwongen om haar hoofddoek af te doen. De bankmedewerker in de Franse Hénin-Beaumont zegt dat dit vanwege veiligheidsredenen was. Klant Leila zegt dat er overduidelijk sprake was van islamofobie. Zij besloot om een klacht in te dienen.

De vrouw werd aan de deur van de bank geweigerd. Ze mocht pas naar binnen gaan als ze haar hoofddoek afdeed. Uiteindelijk besloot ze dit maar te doen na aandringen van een medewerker. Laila doet haar verhaal aan Streetpress. Ze is nog steeds ontsteld van wat er is gebeurd. "Ik ben nog nooit ergens geweigerd en gedwongen om mijn hoofddoek af te doen. Mijn rechten als Franse burger zijn geschonden," vertelt de vrouw. De stad Hénin-Beaumont schijnt een bolwerk te zijn van de extreemrechtse partij RN.

De bank zegt dat het incident op een misverstand berust. Een woordvoerder zegt dat de bank zich moet houden aan veiligheidsvoorschriften. Zo moet het gezicht van de klant bij binnenkomst onbedekt zijn voor identificatie. Deze richtlijn zou bepaald zijn door de nationale organisatie voor Franse banken.

Laila blijft erbij dat er sprake was van een discriminerend motief. Zij zal een aangifte doen vanwege discriminatie op basis van religie en het weigeren van toegang tot een dienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team