Zoeken

Marokko remt doorgang naar Sebta

28 september 2019 - 19:30 - Marokko

©

Marokkaanse politiebronnen hebben aan persagentschap EFE laten weten dat de doorgang naar Sebta vanaf nu zal worden beperkt en de paspoortcontroles worden versterkt.

Sebta laat al jaren Marokkanen die een paspoort hebben en in Tetouan, Mdiq, Martil of Fnideq wonen de enclave binnen zonder visum. Er bestaat geen schriftelijk akkoord hierover.

Steeds meer Marokkanen uit andere regio’s proberen voordeel te trekken uit deze situatie door een paspoort in één van bovenvermelde steden te verkrijgen.

Aanvragers huren gewoonlijk een huis in een goedkope wijk of kopen een sociale woning en gebruiken het adres om een paspoort te verkrijgen en zo de enclave vrij binnen te mogen.

De Marokkaanse autoriteiten willen een einde maken aan deze situatie. Wie vanaf nu bij de grensovergang naar Sebta niet een verblijf van minimaal zes maanden in de regio van Tetouan kan bewijzen, zal naar huis worden teruggestuurd.

In juli dit jaar had het ministerie van Binnenlandse zaken al besloten om de toegang tot Sebta en Melilla te verbieden aan hoge ambtenaren die over een functiepaspoort beschikken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team