Zoeken

Marokko: imams geschorst voor politieke propaganda

13 november 2019 - 11:20 - Marokko

©

Ahmed Toufiq, Marokkaanse minister van Habous en Islamitische zaken, heeft de schorsing van meerdere imams gerechtvaardigd na een vraag in het parlement.

Volgens de minister werden de imams van verschillende moskeeën in het land ontslagen vanwege "politieke meningsverschillen".

"De beslissing om van sommige imams afscheid te nemen is een gevolg van hun politieke standpunt. De imams vielen tijdens hun preken sommige politici aan en verdedigden anderen.", legde Ahmed Toufiq uit.

Alle imams die werden ontslagen hadden reeds waarschuwingen gekregen van het ministerie. Ook hadden ze, toen ze werden benoemd, een reglement ondertekend waarin het Marokkaans religieus model in detail wordt beschreven. Dit model pleit voor eenheid en niet voor verdeeldheid. De imams kregen bovendien een opleiding van Ulama, waardoor ze wisten wat wel en niet mocht.

Ahmed Toufiq stelt zo te hebben gehandeld om de Islam en het Marokkaans religieus model te "beschermen voor extremisme en bewegingen die enkel doelen op de vernietiging van de samenleving".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team