Zoeken

Moslim en jood baren opzien door samen te bidden tegen Covid-19

30 maart 2020 - 12:40 - Wereld

©

In de stad Beër Sjeva in het zuiden van Israël hebben een joodse en een moslim paramedicus voor opzien gebaard door samen te bidden om hulp aan God te vragen in de strijd tegen het coronavirus.

Een foto van de twee mannen ging in de afgelopen dagen viraal op internet en zorgde voor veel ontroerende en emotionele reacties.

Zoher Abu Jama, moslim, en zijn collega, Avraham Mintz, jood, werken beiden als paramedici voor het Magen David Adom, de officiële ambulance- en bloeddonatiedienst van Israël. Op de foto ziet men Zoher met zijn gebedstapijt en Avraham met een talliet op zijn schouders.

"Het feit dat het zo eenvoudig is maakt het juist zo krachtig. Ik geloof dat Zoher en ik en de meeste landen ter wereld begrijpen dat we ons hoofd moeten heffen en bidden. Dat is alles wat overblijft... Iedereen is bang voor het virus... Wij ook, maar we geloven dat alles in handen van God ligt, gezegend zij Hij. Dat geloven we allebei.", zei Avraham Mintz in een interview met CNN. "Ik geloof dat God ons zal helpen en we zullen dit overwinnen. We moeten allemaal tot God bidden om zijn hulp te vragen en deze wereldwijde crisis te doorstaan", voegde Abu Jama eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team