Zoeken

Moskee Rotterdam strijdt tegen radicalisering

26 maart 2015 - 19:49 - Wereld

©

De Essalam moskee in Rotterdam-Feijenoord begeleidt tientallen jongeren die kenmerken vertonen van radicalisering. De moskee maakt zich zorgen over sommige jongeren die de foute kant op lijken te gaan. "We vinden het afgrijselijk dat jongeren hun toekomst weggooien", aldus Jacob van der Blom, adjunct-directeur van de Essalam moskee.

De moskee denkt ongeveer 40 jongeren op het oog te hebben die in de toekomst mogelijk zouden kunnen gaan radicaliseren. Volgens Van der Blom moet duidelijk zijn waar orthodoxie overgaat in radicalisme: "Je baard mag zo lang zijn als je zelf wilt, alleen je moet je niet met andermans baard gaan bemoeien. Dan kom je op een vlak neigend naar extremisme. Anderen vertellen dat je ’t beter weet."

De aanpak van de moskee is om met jongeren te praten en ze te laten zien dat er plek voor hen is in de Nederlandse maatschappij. "Veel jongeren voelen zich alleen. Wij laten zien dat je er hier iets van kan maken. Ik hou de jongeren een realistisch beeld voor. Het is niet voor niks dat veel mensen terugkeren", aldus Van der Blom. Reportage NPO Spirit.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team