Zoeken

Celstraf voor verwoesten leven Marokkaanse tiener in Rotterdam

5 februari 2015 - 20:38 - Wereld

©

Twee jongeren die in Rotterdam een parkeerautomaat met vuurwerk opbliezen tijdens de jaarwisseling een jaar geleden, zijn tot 16 maanden gevangenisstraf veroordeeld, waarvan 6 voorwaardelijk, en een proeftijd van 2 jaar. De 15-jarige Hamza Salhi raakte toen ernstig gewond.

De jongen raakte levensgevaarlijk gewond door een rondvliegend stuk ijzer. Hij liep hersenletsel en zit sindsdien in een rolstoel. Hamza heeft 24 uur per dag verzorging nodig.

De jongeren die de parkeerautomaat opbliezen renden weg en meldden zichzelf niet toen ze hoorden wat er was gebeurd. Aan de rechter vertelden ze dat ze niet wisten wat te doen.

Justitie besloot hen streng te straffen. De kans is laag dat ze zullen herbeginnen maar de straf moet als voorbeeld dienen voor anderen. Een werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf zouden te licht zijn geweest.

Een derde verdachte staat in de komende dagen terecht. Volgens het Algemeen Dagblad wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld vanwege zijn psychische gesteldheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team