Zoeken

Morocco Desert Challenge : nieuwe bedreigingen van Polisario

23 december 2023 - 18:30 - Marokko

©

De spanningen rond de Morocco Desert Challenge, een evenement gepland van 27 december tot 10 januari 2024 met etappes in de Sahara waaronder een passage door El Guerguerate, lopen op door nieuwe dreigementen van het Polisario. Dit gebied was eerder het toneel van een confrontatie waarbij het Marokkaanse leger de separatisten met geweld verjoeg.

In een recente verklaring waarschuwt de onafhankelijkheidsbeweging de organisatoren van de Morocco Desert Challenge. Het benadrukt dat het hele gebied van de "Sahrawi-republiek", inclusief het land, de zee en het luchtruim, een open oorlogszone blijft vanwege de schending van het staakt-het-vuren door Marokko op 13 november 2020.

Lees ook: Piloot Laurent Lichtleuchter komt om bij tragisch ongeval in Marokko

Het Polisario roept alle landen en publieke en private sectoren op om alle activiteiten in het Sahrawi-gebied te vermijden en waarschuwt de verantwoordelijken van de 10e editie van de ’Sahara Desert Challenge’, alle deelnemers en sponsors voor de mogelijke gevolgen van hun doortocht door het Sahrawi-gebied.

Lees ook: Sahara: Polisario dreigt aanvallen te intensiveren

De beweging benadrukt verder dat het zich het recht voorbehoudt om alle legitieme middelen te gebruiken om krachtig te reageren op elke actie die hun soevereiniteit en territoriale integriteit bedreigt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team