Zoeken

Moord op Marokkaanse Bolt-chauffeur in Malaga: verdachte cel in

27 juni 2023 - 13:00 - Wereld

©

De man die enkele dagen geleden een Bolt-chauffeur van Marokkaanse afkomst doodde in Fuengirola, in de regio Málaga, werd in de psychiatrische gevangenis van Sevilla opgenomen.

De gebeurtenissen vonden afgelopen donderdag plaats. Een psychotische man vroeg een privéchauffeur aan op de Bolt-app en stak daarna de bestuurder van het voertuig, een man van Marokkaanse afkomst, dood.

Lees ook: Marokkaanse Bolt-chauffeur door passagier vermoord in Malaga (video)

Volgens het onderzoek had de verdachte eerder om een andere chauffeur gevraagd, maar weigerde die om de onrustige cliënt te vervoeren. Na zijn daad verschanste de dader zich in de auto van het slachtoffer, waardoor verschillende nationale politiepatrouilles moesten ingrijpen om hem te overmeesteren.

Lees ook: Ouders in Spanje vermoorde Marokkaan eisen 210.000 euro en 20 jaar gevangenisstraf

Het incident veroorzaakte opschudding onder transportprofessionals. De Vereniging van privé taxibedrijven in Andalusië beschreef het als een geïsoleerd incident en riep op tot maatregelen om chauffeurs te beschermen, vooral degenen die nachtdiensten draaien. Vooruitlopend op de komende juridische procedure heeft de vereniging aangekondigd een civiele procedure te starten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team