Zoeken

De mooie geste van drie OM-spelers voor Amine Harit

3 september 2021 - 10:40 - Sport

©

Er is inmiddels iets meer bekend over de transfer van de Marokkaanse international Amine Harit naar Marseille. De speler kon in bruikleen naar Olympique Marseille (OM) gaan, omdat drie spelers van de Franse club uit solidariteit instemden met een salarisverlaging, waardoor de voetballiga DNGC de hele procedure kon bekrachtigen.

Volgens RMC Sports zijn de spelers die de transfer van de Atlas Leeuw mogelijk hebben gemaakt Alvaro Gonzalez, Pol Lirola en Leonardo Balerdi. De bekrachtiging van zijn overplaatsing kwam op een moment dat hij er niet meer in geloofde. De voormalige speler van FC Nantes wordt nu uitgeleend door Schalke 04 zonder optie tot koop. Zijn salaris wordt volledig gedekt door OM.

Lees ook: Schalke 04 over Amine Harit: "Gaat niet om roots!"

Om Amine Harit binnen te halen hebben de leiders van OM verschillende opties overwogen om binnen de door de DGNC opgelegde financiële marge te blijven. Maar de oplossing kwam van Alvaro Gonzalez, Pol Lirola en Leonardo Balerdi. Hun salarisinspanning van dit jaar zal in de loop van de volgende seizoenen worden goedgemaakt, aldus de directie van de club, die onderstreepte dat de Marokkaanse speler zich ook inspanningen heeft geleverd om deze transactie mogelijk te maken.

Volgens dezelfde bron belden andere spelers woensdag met Pablo Longoria, de voorzitter van het bestuur van OM, om hem een loonsverlaging aan te bieden om de zaken te vergemakkelijken. Deze inspanning werd door de directie van OM zeer gewaardeerd.

Bladna.nl