Zoeken

Ministers verlaten Marokkaanse regering

8 oktober 2015 - 22:11 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft de steun van zijn partij gekregen om het aantal ministers in zijn kabinet te verlagen. Drie ministers vertrekken, maar niet allen zullen worden vervangen.

Mohand Laenser heeft zich reeds uit de regering teruggetrokken en werd donderdag vervangen door Lahcen Sekkouri. Laenser werd in september tot nieuwe voorzitter van de regio Fez-Meknes verkozen en wil zich in de toekomst enkel aan deze functie wijden.

Abdelaziz Omari, minister belast met de betrekkingen met het Parlement en het maatschappelijk middenveld, sinds kort ook burgemeester van Casablanca, zal in de komende weken eveneens de regering verlaten. Ook Idriss Azami Al Idrissi, onderminister bij het ministerie van Economie en Financiën verantwoordelijk voor de Begroting, in september verkozen tot burgemeester van Fez, vertrekt.

Volgens Assabah wilde Premier Benkirane hen al enkele weken geleden bedanken maar had hij zijn beslissing uitgesteld in de hoop dat de ministers na de verkiezingen vrijwillig zouden vertrekken.

Benkirane zal naar verwachting geen nieuwe onderminister van begroting benoemen. Zijn partij heeft Abdelali Hamidine voorgesteld om de minister van betrekkingen met het Parlement en het maatschappelijk middenveld te vervangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team