Zoeken

Woede Mohammed VI leidt tot kabinet herschikking

9 april 2015 - 14:00 - Marokko

©

Meerdere leden van de Marokkaanse regering worden zeer binnenkort vervangen. De herschikking volgt op de recente woedevlaag van Koning Mohammed VI tegen Moulay Hafid Elalamy en Mohamed Hassad, vanwege het fiasco van het Rawaj ontwikkelingsplan voor straatventers.

De herschikking wordt al enige tijd verwacht in Marokko, vooral sinds het ontslag van Mohamed Ouzzine als minister van Jeugd en Sport. Assabah vernam van bronnen dicht bij de regering dat meer ministers dan oorspronkelijk verwacht zullen worden vervangen.

Regeringsleden die de betrekkingen tussen Benkirane en het Paleis verstoren zullen als eerste vertrekken. Minister Elhabib Choubani van Betrekkingen met het Parlement en Civiele samenleving is de eerste op de lijst. Het is hem nooit gelukt om toestemming te krijgen van het paleis voor een nationale dialoog over het maatschappelijk middenveld.

Een verandering wordt ook verwacht op de afdeling belast met kleine bedrijven en de integratie van de informele sector, tot dusver geleid door Mamoun Bouhadhoud. Premier Abdelilah Benkirane had de jonge minister in 2013 al een spreekverbod opgelegd.

Soumia Benkhaldoun, Onderminister van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Managementopleiding, zou ook worden vervangen.

Klopt de informatie dan zal het de derde kabinet herschikking onder Premier Benkirane zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team