Zoeken

Nieuwe ministers Marokko bekend

20 mei 2015 - 15:15 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft het voorstel van Premier Abdelilah voor de benoeming van vier nieuwe ministers dinsdag goedgekeurd. Assabah heeft de namen van de opvolgers van Choubani, Benkhaldoun, El Guerrouj en Ouzzine gepubliceerd.

Abdelaziz El Omari, Kamerlid van de PJD-partij, neemt de plaats in van Elhabib Choubani aan het hoofd van de afdeling voor de betrekkingen met het Parlement en het maatschappelijk middenveld.

Soumia Benkhaldoun wordt vervangen door Jamila El Mossali als onderminister van Hoger Onderwijs. El Moussali, afgestudeerde sociale wetenschappen en bekende vrouwenrechtenactiviste, is Kamerlid in Salé en zeer invloedrijk binnen de PJD.

Khalid Berjaoui, decaan van de Souissi faculteit voor Juridische, Economische en Sociale Wetenschappen in Rabat en lid van de MP-partij, volgt Abdeladim El Guerrouj op als onderminister van Onderwijs en Beroepsopleiding.

Driss Merroun, MP-Kamerlid, wordt de nieuwe minister van Jeugd en Sport in plaats van Mohand Laenser, die als interim minister was benoemd om Mohamed Ouzzine te vervangen na diens ontslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team