Zoeken

Marokkaanse ministers bieden ontslag aan

13 mei 2015 - 16:30 - Marokko

©

Drie ministers uit de regering van Abdelilah Benkirane hebben dinsdag hun ontslag aangeboden bij Koning Mohammed VI. Het gaat om Soumia Benkhaldoun, haar toekomstige echtgenoot Elhabib Choubani, en Abdelâdim El Guerrouj.

Ministers Elhabib Choubani en Soumaya Benkhaldoun waren in opspraak gekomen na de aankondiging van hun huwelijk. Benkhaldoun scheidde namelijk nog geen jaar geleden van haar man na 30 jaar huwelijk en Choubani heeft reeds een eerste vrouw.

Premier Abdelilah Benkirane had zich geërgerd aan de relatie van zijn twee ministers en vooral de gevolgen ervan voor zijn partij. De beslissing om hen tijdens de komende kabinetsherschikking te vervangen stond al vast.

Het ontslag van Abdelâdim El Guerrouj komt daarentegen als een verrassing. De bewindsman had vorig jaar veel kritiek gekregen in verband met een persoonlijk chocoladebestelling die met het geld van zijn afdeling was betaald. Sindsdien verliep alles echter kalmpjes voor El Guerrouj.

Een kabinetsherschikking wordt vrijdag verwacht. Daarbij zal ook een nieuwe minister van Sport en Jeugd worden benoemd. Mohamed Ouzzine had zijn functie neergelegd na het schandaal van de wissers tijdens het WK voor clubs 2014.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team