Zoeken

Koning Mohammed VI vol lof over Marokkanen buitenland

22 augustus 2011 - 22:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI was ferm in zijn toespraak van zaterdag 21 augustus ter gelegenheid van de 58e verjaardag van de Revolutie van de Koning en het volk. De koning wil een eind maken aan de "territoriale ongelijkheden", erfenis van het koloniale tijdperk dat het land verdeelde in een "nuttige en nutteloos Marokko".

De uitgebreid regionalisering is de "nieuwe revolutie van de koning en het volk", die een evenwichtige en geïntegreerde regionale solidariteit zal bevorderen, aldus koning Mohammed VI.

De koning zei daarbij ook dat de "modernisering en democratisering van de staatsstructuren" sterk aanwezig zijn in het regionaliseringsproject, waarvan de fundamenten zijn gelegd door de nieuwe grondwet, die sociale rechtvaardigheid en een leven in waardigheid garandeert aan alle Marokkanen.

"Armoede, marginalisering en sociale uitsluiting", in het bijzonder ten aanzien van jongeren, behoren tot de prioritaire projecten van de constitutionele en politieke modernisering aangehaald door koning Mohammed VI in zijn toespraak.

Om te voldoen aan deze uitdagingen heeft Mohammed VI opgeroepen tot de versnelling van het "proces van operationalisering van het inter-regionaal solidariteitsfonds", dat de programma’s van de INDH moet versterken.

Koning Mohammed VI, die een speciale hulde gaf aan de Marokkanen in het buitenland "voor hun gehechtheid aan hun nationale identiteit en hun bereidheid de links tussen hun familie en land te onderhouden", verheugde zich over de belangstelling van deze gemeenschap voor de ontwikkeling van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team