Zoeken

Mohammed VI bij rijkste Koningen ter wereld

31 augustus 2019 - 10:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is met een geschatte fortuin van 2,1 miljard dollar, één van de tien rijkste koningen ter wereld.

Volgens een nieuwe ranking uitgebracht door een gespecialiseerde Amerikaanse website sluit prins Albert II van Monaco de top 10 af met een geschatte fortuin van 1 miljard dollar. Prins Albert bezit onder meer één kwart van de gronden van Monaco en een collectie oude wagens.

Op de 9e plaats staat Tamim bin Hamad bin al-Thani van Qatar die de troon besteeg na het ontslag van zijn vader. Zijn fortuin wordt op 1,2 miljard dollar geschat.

Koning Mohammed VI is 8e en dankt zijn fortuin aan de holding Al Mada, vroeger bekend als de SNI, die aanwezig is in meerdere sectoren in Marokko, waaronder banken, telecommunicatie en hernieuwbare energieën. De groep is ook actief in het buitenland.

Prins Hans-Adam II van Liechtenstein staat op de 7e plaats met 3,5 miljard dollar. Groothertog Henri van Luxemburg en Emir Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum van Dubai delen de 6e plaats met een fortuin van 4 miljard dollar. Emir Khalifa bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi volgt met 15 miljard dollar, terwijl koning Salman bin Abdulaziz Al Saud van Saoedi-Arabië derde is met 18 miljard dollar. Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei is 2e, met 20 miljard dollar dankzij de olie- en gasindustrie. Hij woont in het grootste paleis ter wereld, waarvan het onderhoud meer dan 350 miljoen dollar per jaar kost, en heeft meer dan 600 Rolls-Royces.

Maha Vajiralongkorn, Koning van Thailand, voert de ranglijst aan met 30 miljard dollar. Koning Maha en zijn familie haalden hun rijkdom uit de investeringen van het Crown Property Office. Volgens Time bezit hij ook de Golden Jubilee, grootste geslepen diamant ter wereld met 545 karaat.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team