Zoeken

Mohammed VI beveelt onderzoek naar ontruimingsbevel koninklijk domein

29 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

Gezinnen in Mohammedia verzetten zich tegen de ontruiming van hun huurvilla’s. De meesten wonen al bijna zestig jaar in de woningen. Tussen de demonstranten zitten ook Marokkanen die in het buitenland wonen.

Het landgoed was in het bezit van de moeder van Koning Mohammed VI. In 2006 werd de grond verkocht aan een vastgoedontwikkelaar. Tijdens de transactie, die door de Landadministratie van de Koninklijke Familie werd geleid, werden de huurders niet genoemd. De vastgoedontwikkelaar int sinds de verkoop van de grond geen huur.

De bewoners hebben daarom het fonds ’Casablanca Rechtszaak’ opgericht. Daar storten ze maandelijks de huur op, zodat ze niet beschuldigd worden van het niet betalen van de huur. De meeste families wonen in het buitenland en zijn speciaal voor de ontruiming naar het koninkrijk afgereisd. Hammou Ajmila, voorzitter van mensenrechtenorganisatie voor bescherming van eigendommen, zegt dat de betrokken partijen de huurcontracten niet hebben verlengd. Volgens de Marokkaanse wet moet dit wel gebeuren.

De vastgoedontwikkelaar zou de grond voor een hoger bedrag hebben verkocht. Hij betaalde 400 dirham per vierkante meter en verkocht het drie jaar later door voor 500 dirham. De bewoners werden officieel op de hoogte gebracht van het ontruimingsbevel. Zij vragen naar de resultaten van het onderzoek waar Koning Mohammed VI de opdracht voor heeft gegeven en hopen dat op die manier hun rechten worden hersteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team