Zoeken

Wereld-Marokkanen krijgen training om Sahara-kwestie te verdedigen

1 december 2020 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Raad van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland (CCME) komt met een speciale training om de Sahara-kwestie in het buitenland beter te kunnen verdedigen. De training is bedoeld voor Marokkanen die in het buitenland wonen.

Volgens het persbericht is de training ontwikkeld voor docenten en studenten in het hoger onderwijs. De training zal in vier talen worden gegeven, namelijk in het Arabisch, Frans, Engels en Spaans. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de training in andere talen.

De bedoeling is dat de kwestie beter kan worden uitgelegd door de Marokkaanse verenigingen en activisten die zich met dit onderwerp bezighouden.

Ook is de training bedoeld om de banden met de diaspora aan te halen. En dat er netwerken ontstaan bij universiteiten in de Verenigde Staten en Europa, zodat er een uitwisseling kan plaatsvinden tussen studenten uit Marokko en andere landen.

Het is tevens een kans voor studenten die aan de Faculteit van Juridische, Economische en Sociale Wetenschappen in Rabat- Agdal studeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team