Zoeken

Diefstal horloges Mohammed VI: families daders vragen gratie

8 maart 2021 - 16:00 - Marokko

©

Vijftien personen stonden terecht voor de diefstal van 36 horloges van Koning Mohammed VI en werden veroordeeld tot straffen variërend van 2 tot 15 jaar opsluiting. Een jaar later verzoeken de families van de beklaagden om een koninklijk pardon.

Onlangs werd een brief aan de vorst gezonden, ondertekend door de families en de verwanten van de bij de zaak betrokken handelaars en tussenpersonen. Zij hopen op een gratieverlening door Koning Mohammed VI.

"Deze jongeren hebben een oprecht, rechtschapen en goed gedrag, en ze zijn trots op hun trouw aan de Alaouitische troon, maar ze hebben een jeugdzonde begaan zonder zich bewust te zijn van de ernstige gevolgen die hieruit voortvloeien", zo luidt de brief.

Omwille van hun gebrek aan ervaring, zouden de in de zaak beschuldigde familieleden opzettelijk zijn misleid door de hoofdverdachten, zo wordt in de boodschap benadrukt, waaraan wordt toegevoegd dat "de slachtoffers geen enkele band hadden met de beschuldigden".

In mei 2020 werden een schoonmaakster die in een koninklijk paleis werkte en haar medeplichtige, elk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf omdat zij 36 luxehorloges van de koning hadden gestolen. De 46-jarige vrouw smolt het goud om en verkocht het aan detailhandelaars en wederverkopers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team