Zoeken

Mohamed, nieuwe slachtoffer van politiegeweld in Frankrijk

7 juli 2023 - 19:00 - Wereld

©

Mohamed B., een Uber-bezorger, werd zaterdagnacht tijdens rellen in het centrum van Marseille in Frankrijk gedood. Zijn familie vraagt om een onderzoek naar zijn overlijden en vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een schot van de politie met een LBD-geweer.

Het parket van Marseille heeft dinsdag een gerechtelijk onderzoek geopend naar "dodelijke slagen met gebruik of dreiging van een wapen" om licht te werpen op de dood van Mohamed B., 27-jarige Uber-bezorger en jonge vader, meldt Le Parisien. De jongeman, die op een scooter reed, viel van zijn voertuig nabij het gebouw waar zijn ouders wonen. Zijn tante, Samra Ammari, doet melding van een enorme blauwe plek op de borstkas van haar neef die, volgens het parket, "veroorzaakt zou zijn door het schot van een flash-ball projectiel. Deze impact veroorzaakte een hartstilstand met de dood tot gevolgd."

Lees ook: Schande: agent krijgt 1,6 miljoen euro na doodschieten Nahel (17)

"Op dit moment is het niet mogelijk om vast te stellen waar de impact plaatsvond. Die nacht vonden er rellen en plunderingen plaats in het gebied, zonder dat kon worden vastgesteld of het slachtoffer daaraan heeft deelgenomen of zelfs of hij in deze gebieden rondreed", melden de gerechtelijke politie en de IGPN (Nationale Politie-inspectie). De weduwe van het slachtoffer, Nour, is ervan overtuigd dat haar man "vermoord" werd. "Naar mijn mening heeft een politieagent op hem geschoten... Wat me intrigeert is dat men mij vertelt dat hij niet op de bewakingscamera’s te zien is, terwijl hij om 0:49 uur voor de Footlocker in de Saint-Ferréol straat was, waar hij filmde. Zelfs de officier van justitie vertelde me dat mijn man niet bij de relschoppers was", verklaarde ze aan de pers.

Lees ook: Laatste eerbetoon aan door politieagent doodgeschoten Nahel

Mohamed B. nam zijn laatste video’s op op ruim 1 km van de plaats van zijn dood. De beelden van een politie-interventie in de Saint-Ferréol straat, werden door BFMTv uitgezonden. De onderzoekers gaan de bewakingscamera’s bekijken om de route van het slachtoffer te traceren en de oorzaken en omstandigheden van zijn dood te bepalen. "Tussen zijn video en de plaats waar hij verzorgd werd, weet niemand wat er gebeurd is. Het is het ziekenhuis dat de politie waarschuwde," zegt een bron dichtbij het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team