Zoeken

Moeder met kinderen ’Marokkaanse k**h***’ genoemd op straat

9 maart 2021 - 15:20 - Wereld

©

Op een parkeerplaats van het Nachtegalenpark in Antwerpen, scheerde een man die de parkeerplaats opreed, rakelings langs een moeder en haar twee kinderen. Toen ze hem daarop aansprak, reageerde de man agressief en racistisch. Hij schold haar onder meer uit voor "Marokkaanse k**h***". De man heeft ondertussen een proces-verbaal gekregen van de politie.

Willem Migom van de Lokale Politie Antwerpen bevestigt het racistische incident: "De beelden zijn een week oud en dateren van 21 februari. De man op het filmpje reed op de parking rakelings langs een vrouw en haar twee jonge kinderen. Toen zij op het raam van de auto tikte om hem aan te manen dat hij voorzichtig moest zijn, stapte hij uit en werd hij verbaal agressief."

Op het filmpje is te zien dat de man uit zijn auto stapt en de vrouw de huid vol begint te schelden en haar fysiek bedreigt. "Ik ga u een pak (slaag) geven." klinkt het. "Jij bent het probleem van deze maatschappij" en "België is baas hier", vervolgde de man. Ook noemde hij de jonge moeder een "Marokkaanse k**h***."

De politie werd verwittigd door een getuige, schrijft De Gelderlander, waardoor een patrouille redelijk snel na de feiten op de parkeerplaats aankwam. Er is een proces-verbaal opgesteld en de identificatie van de man op het filmpje is inmiddels ook gelukt.

Bladna.nl