Zoeken

Racistische winkelier aan Belgische vrouwen: "We zijn hier niet in Marokko"

22 augustus 2020 - 12:11 - Wereld

©

Daniza, een Belgische vrouw, en haar vriendin, maakten afgelopen zaterdag een tripje in Vlaanderen. Daar werden ze het slachtoffer van racisme. Een winkelier dacht dat de twee vrouwen Marokkaans waren en liet zijn haat de vrije loop.

"Het was zaterdag mooi weer, dus we besloten, mijn vriendin en ik, om Nieuwdonk bij Antwerpen te bezoeken. We stopten bij een tankstation om sandwiches te kopen voor de kinderen. De verkoopster was onmiddellijk onaangenaam. Toen ik haar vroeg of ze gepaneerde kip had, antwoordde ze nee. Toen ik naar de sandwiches keek, zag ik dat er wel kip was.", vertelt Daniza aan RTBF.

"De eigenaar van de zaak kwam toen naar ons. Hij was heel agressief in zijn woorden en gebaren en zei: ’Wat is het probleem?’. Ik antwoordde dat er geen probleem was, dat ik had gevraagd of er gepaneerde kip was en dat de verkoopster had gezegd van niet terwijl er wel kip was. Dat is alles. Toen zij hij: ’Luister, ze spreekt geen Frans en je bent hier in Aalst, dus als je geen Nederlands kan spreken moet je maar weg gaan.’", aldus de jonge moeder.

De situatie liep al snel uit de hand. "Ik denk niet dat je van je klanten mag eisen dat ze Nederlands spreken.", antwoordde Daniza waarop de winkelier reageerde met een "Ja maar weet je, we zijn hier niet in Marokko.".

Daniza en haar vriendin reageerden verrast omdat ze niet Marokkaans zijn. De winkelier ging nog verder: "Als ik naar Marokko ga en niemand serveert me, dan zeg ik ook niets. Jullie zijn vier, dat kan niet. Weg uit mijn zaak vieze meid, ga terug naar je land."

De jonge vrouw stelt zich toen echt vernederd te hebben gevoeld. "Ik dacht dat ik gewoon niet zomaar weg kon gaan. Die gast was gewoon racist tegen iedereen, Franstaligen, Arabieren, iedereen." Ze duwde toen een bloempot op de grond en wachtte tot de komst van de politie. Ze vertelde haar verhaal aan de agenten en deed aangifte. Een onderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team