Zoeken

België: Marokkaan aangehouden voor moord op ex-vrouw

5 november 2020 - 19:00 - Wereld

©

Vrijdag is de rechtszaak tegen Rabia El Abdi van start gegaan. Dat is de Marokkaan die afgelopen weekend in Molenbeek met messteken zijn vrouw vermoordde. Justitie had El Abdi trouwens reeds in het vizier omdat zijn vrouw een klacht had ingediend voor intimidatie en geweld.

De feiten dateren van afgelopen zaterdag, toen Rabia El Abdi om 14.25 uur, zijn ex-vrouw Louiza, bijgenaamd Salwa, met "4 tot 6 steekwonden" neerstak. Dat veroorzaakte de onmiddellijke dood van de moeder van drie kinderen, waarvan één uit hun huwelijk. Hoewel ze getrouwd waren, woonde het paar apart en had Salwa een scheiding aangevraagd. In afwachting daarvan weigerde ze resoluut dat de vader hun kind weer zou zien. Aansluitend daarop diende Salwa een klacht in tegen El Abdi wegens intimidatie. La dernière heure meldt dat de man door de politie is aangehouden en in hechtenis genomen, hij wordt door justitie verhoord als verdachte.

Volgens hem wilde hij afgelopen zaterdag zijn kind zien, maar weigerde zijn vrouw dit opnieuw. Volgens een getuige stapte hij regelrecht op Salwa af, die met haar oom bij het raam stond te praten en zou hij haar onmiddellijk hebben neergestoken. El Abdi is er echter van overtuigd dat hij eerst met Salwa sprak, het was pas na haar weigering om het kind te zien dat hij haar neerstak, zonder precies te weten hoeveel messteken, of wanneer de getuigen hem konden overmeesteren. Hij beweert pas op het politiebureau bij bewustzijn te zijn gekomen. Hij sprak weinig en gaf aan dat hij dat geen intentie had om zijn ex-vrouw neer te steken.

El Abdi is 38 en werkzaam in een slagerij, hij had geen professionele problemen noch een strafblad in Marokko. Maar hij wordt sinds februari wel gevolgd door een psychiater en is onder medicatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team