Zoeken

Ministerie reageert op man op brancard bij geldautomaat in Tanger

30 augustus 2017 - 17:15 - Gemeenschap

©

Het ministerie van Gezondheid heeft op de video gereageerd waarin een man op een brancard door twee ambulance verplegers naar een geldautomaat in Tanger wordt gedragen.

Volgens de afdeling werd het filmpje in de nacht van 24 op 25 augustus in Tanger gemaakt. De man werd op eigen vraag naar de geldautomaat vergezeld. De ambulance is geen overheidseigendom.

De patiënt, een Spaanse man, had een privé-ambulance gebeld om hem naar een kliniek te brengen. Al snel werd duidelijk dat hij geen medische zorgen nodig had. Hij vroeg als gevolg om naar Sebta te worden gebracht.

De regionale afdeling van het ministerie bevestigt dat de ambulance geen eigendom is van het ministerie maar wel een vergunning heeft om in Tanger te werken. Er werd ook geen aangifte gedaan na de publicatie van de video.

Het ministerie stelt tevens een wetsvoorstel te hebben ingediend om de toekenning van vergunningen voor medisch transport beter te regelen. Volgens de tekst zal dan enkele het ministerie nog vergunningen mogen toekennen. Momenteel zijn de gemeenten daar verantwoordelijk voor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team