Zoeken

Marokkaanse ministerie van Onderwijs reageert op schorsing docent om bloemen

19 oktober 2017 - 16:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van onderwijs en Hoger opleiding heeft in een verklaring gereageerd op de schorsing van een leerkracht in Midelt. De man werd volgens Al Adl Wal Ihssane weggestuurd omdat hij zijn vrouwelijke collega’s bloemen had geschonken.

Volgens het ministerie werd Abdelaziz Ahnini niet geschorst omdat hij op de Internationale vrouwendag op 8 maart bloemen had geschonken maar wel omdat hij politieke folders in de school waar hij les gaf had uitgedeeld.

Op 16 november publiceerde de verboden maar getolereerde islamitische beweging Al Adl Wal Ihssane een verklaring waarin werd gesteld dat de docent, lid van de beweging, was geschorst omdat hij bloemen aan zijn collega’s op de middelbare school Hassan II had geschonken.

Abdelaziz Ahnini was in april door de regionale academie van het ministerie van Onderwijs in Draa Tafilalet geschorst. De docent was vervolgens door een tuchtcommissie van het ministerie van Onderwijs ondervraagd. Hij vertelde toen dat hij de bloemen aan zijn collega’s tijdens een pauze had geschonken. Dat gebeurde in het bijzijn van andere collega’s en het schoolhoofd.

De docent stelt het slachtoffer te zijn van een "politieke beslissing". Op 18 maart bezochten agenten van de inlichtingendienst namelijk de school waar hij werkte. Ze hadden toen een gesprek met de schooldirecteur over een "gevaarlijk artikel" die door Ahnini op internet was gepubliceerd.

De afdeling van Mohamed Hassad beschuldigd Ahnini ervan "het neutraliteitsprincipe van scholen te hebben geschonden". Volgens de afdeling werd Ahnini bovendien door "de tuchtcommissie van de school bestaande uit vertegenwoordigers van de administratie en andere ambtenaren" geschorst en niet door het ministerie zelf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team