Zoeken

Royal Air Maroc: 200 vliegtuigen gepland tegen 2037

13 juli 2023 - 10:00 - Economie

©

Premier Aziz Akhannouch en Hamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, hebben dinsdag in Rabat een contract-programma voor de periode 2023-2037 ondertekend. Het doel is om de aantrekkelijkheid van Marokko als bestemming te verbeteren en de rol van de luchtvaart in de economische en sociale ontwikkeling van het koninkrijk te versterken.

De ondertekening van dit contract-programma is bedoeld om de ambitie van de regering om tegen 2037 ruim 65 miljoen reizigers aan te trekken, te ondersteunen. Met dit contract zal de Marokkaanse staat haar aandeel in het luchtvaartbedrijf versterken, helpen bij de uitvoering van haar ontwikkelingsplan en bijdragen aan de digitalisering en verbetering van de kwaliteit van haar diensten.

Lees ook: Air Belgium gaat vluchten uitvoeren voor Royal Air Maroc

Royal Air Maroc zal haar vloot in de komende vijftien jaar verviervoudigen om 200 vliegtuigen te bereiken, tegenover de huidige 50. Het bedrijf zal ook nieuwe internationale routes moeten openen om de banden tussen de Marokkaanse diaspora en het koninkrijk te versterken, evenals 46 nieuwe binnenlandse routes om een reeks nieuwe regio’s in het koninkrijk te bedienen.

Als onderdeel van dit contract zal een luchtvaarthub in Casablanca worden ontwikkeld om de aanwezigheid van nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen te versterken, en om de luchthaven Mohammed V te positioneren als een van de drie beste in Afrika in termen van verkeer en connectiviteit. De regering zet al jaren in op de ontwikkeling en naleving van de internationale luchtvaartnormen.

Lees ook: Royal Air Maroc: tarieven stijgen, wereld-Marokkanen woedend

Dit contract-programma, dat de strategische routekaart van de toeristische sector 2023-2026 ondersteunt, zal een nieuwe dynamiek in de luchtvaartsector brengen en de rol van de toeristische sector bij het aantrekken van investeringen versterken, zei Aziz Akhannouch tijdens de ondertekeningsceremonie. Tegen 2026 streeft Marokko ernaar om 17,5 miljoen toeristen aan te trekken, 120 miljard dirham aan buitenlandse inkomsten te genereren en 80.000 directe en 120.000 indirecte banen te creëren.

Bladna.nl