Zoeken

Minister verontschuldigt zich bij gestrande Marokkanen

21 mei 2020 - 17:20 - Marokko

©

Minister Aziz Rebbah van Energie en Mijnen heeft een einde gemaakt aan de hoop op een repatriëring van de ruim 30.000 Marokkanen die in het buitenland gestrand zijn vanwege de coronamaatregelen.

De bewindsman verklaarde dat "uitzonderlijke omstandigheden de repatriëring van Marokkaanse onderdanen onmogelijk maken". Volgens Rebbah heeft dat echter niets te maken met de repatriëringskosten.

Rebbah verontschuldigde zich voor deze situatie bij alle Marokkanen die in het buitenland vastzitten. Volgens hem is de situatie heel delicaat en zitten meerdere van zijn medewerkers en verwanten eveneens in het buitenland vast.

De minister herinnerde er tevens aan dat de strenge maatregelen die door Marokko werden getroffen, en soms oneerlijk kunnen overkomen, een veel ergere situatie hebben helpen voorkomen.

Aziz Rebbah bevestigde ook dat de economische gevolgen van de coronavirus pandemie heel zwaar zijn voor Marokkaanse bedrijven, handels en café’s en dat enkel al miljarden nodig zijn om Royal Air Maroc te redden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team