Zoeken

Minister wereld-Marokkanen spreekt over repatriëring gestrande Marokkanen

20 april 2020 - 15:30 - Marokko

©

Minister Nezha El Ouafi van Marokkanen in het buitenland heeft er in een persverklaring aan herinnerd dat de Marokkaanse autoriteiten met veel aandacht de situatie van in het buitenland gestrande Marokkanen onderzoekt.

Het einde van de situatie is niet in zicht voor Marokkanen die in het buitenland vastzitten vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim in de strijd tegen de coronavirus epidemie.

Ondanks de instructies van Koning Mohammed VI en terwijl de meeste andere landen hun onderdanen uit het buitenland hebben teruggehaald, blijft Marokko de terugkeer van gestrande Marokkanen uitstellen.

Volgens Nezha El Ouafi zal de repatriëring geleidelijk aan plaatsvinden, rekening houdend met de uitzonderlijke omstandigheden in verband met de coronavirus pandemie, en in samenwerking met alle betrokken partijen.

De bewindsvrouw stelt honderden aanvragen te hebben ontvangen en dat in overleg met de plaatselijke autoriteiten maatregelen werden getroffen om aan de gedupeerde reizigers onderdak, voedsel en medische zorg te bieden. Ook werd een speciale commissie opgericht om hun situatie op te volgen en werd een automatische verlening van de visa en verblijfsvergunningen geregeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team