20 november 2020 - 22:20 - Cultuur
Vanaf 21 december is Mimoun Ouled Radi te zien in de vierdelige serie "Mimouns gevecht" waar hij in de rol kruipt van een documentairemaker en op zoek gaat naar een antwoord op de vraag of een succesvolle loopbaan eigenlijk wel samen gaat met het zijn van een goede moslim zijn.
Acteur Mimoun Ouled Radi kende een doorbraak met de komedie Shouf Shouf Habibi uit 2014, over een Marokkaanse familie die haar weg probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Daarna was hij te zien in verschillende producties.
Mimoun werd op 5 juni 1977 in Amsterdam-oost geboren, in een gezin van zeven kinderen. Zijn ouders zijn vanuit Marokko naar Nederland geëmigreerd in de hoop op een beter leven. Hij is gelovig en een praktiserend moslim, waardoor hij zich vaak in een tweestrijd bevindt. Veel collega’s met islamitische roots vermijden om over dit dilemma in gesprek te gaan. Daarom wil Mimoun het thema juist bespreekbaar maken.
In de nieuwe NTR-serie onderzoekt Mimoun Ouled Radi of hij de islam een grotere plek kan geven in zijn leven en loopbaan en op welke manier dat zou kunnen. Hij gaat daarover in gesprek met verschillende imams, profvoetballer Anwar el Ghazi, rapper Appa, influencer Sisi Bolatini en vele anderen. Mag je bijvoorbeeld als moslim acteur wel een zoenscène spelen en het vasten overslaan voor een belangrijke wedstrijd?
Politicus in Marokko: "Alcohol ok en executie voor corrupten"
Plannen voor nieuwe luchthaven in Marokko concreet
WK 2030: Marokko’s grootste gok of gouden kans?
Marokkaans-Zwitserse Alayah Pilgrim maakt furore op Euro 2025
Renovatie plein wekt woede in Al Hoceima
Nador pakt chaos op stranden aan met vaste prijzen
Netflix kiest Marokko voor opnames nieuwe actieserie
Rapper Anas en Fidji Ruiz zwaargewond na ongeval in Marokko
Nieuw powerkoppel: French Montana en prinses van Dubai bevestigen relatie (foto’s)
Spice Girl Mel B trouwt in Marokko
Steen door voorruit auto Cheb Rezki op snelweg
Beelden in Marokko opgenomen Nolan-film ’The Odyssey’ gelekt
Sherine dreigt met rechtszaak na kritiek in Marokko
Kusscène in Tanger leidt tot grote rel