Zoeken

Nederland: DENK-leider Farid Azarkan en familie bedreigd

19 november 2020 - 17:40 - Wereld

©

DENK-leider Farid Azarkan wordt bedreigd vanwege zijn uitspraken tijdens een Kamerdebat over de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Het Kamerlid heeft daarover contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Het zou zowel gaan om schriftelijke bedreigingen als bedreigingen op internet. Ook zijn kinderen worden erbij betrokken. Alle dreigementen worden onderzocht en daarna zal Azarkan aangifte doen. Er zijn ook maatregelen getroffen waar hij niets over kan zeggen.

Azarkan zag de dreigementen op sociale media en internetfora waarbij ook de namen van zijn kinderen werden vermeld, schrijft het AD.

Tijdens het Kamerdebat van vorige week vonden Kamerleden dat Azarkan begrip toonde voor een petitie waarin moslims pleiten voor een verbod op godslastering. Vooral de timing daarvan was volgens hen verkeerd. Ze meenden dat het op de eerste plaats moest gaan over de gewelddadige dood van de leraar en de gevolgen daarvan voor Nederland.

Farid Azarkan vindt dat hij zijn mening op een correcte manier heeft verwoord maar dat Kamerleden het tegenovergestelde suggereerden. "Dan word je weggezet als vijand, als degene die een docent een mes in de rug steekt."

Azarkan vindt dat de Kamervoorzitter had moeten ingrijpen en begrijpt ook niet waarom hij geen excuses heeft gekregen van CDA’er Madeleine van Toorenburg voor haar harde aanvallen, die later uitgebreid op televisie werden herhaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team