Zoeken

Marian verliet Nederland voor een nieuw leven in Marokko

16 november 2020 - 17:00 - Gemeenschap

©

Marian Keijsers vertrok in 2012 op 57-jarige leeftijd in haar eentje naar Marokko. Dat was geen makkelijke keuze maar ze geniet met volle teugen van haar nieuw leven.

Haar eerste kennismaking met Marokko was tijdens een rondreis in het voorjaar van 2009. Ze werd verliefd op het land en ging er meerdere keren per jaar naar toe, tot ze in mei 2012 doorhakte en besloot om er een nieuw leven op te starten in Essaouira.

"Natuurlijk heb ik er goed over nagedacht of ik deze stap wel wilde zetten, want ik had een goed leven in Helmond", zegt Keijzers in een interview met ’In de buurt’. Wat haar aantrok in Marokko was het weer, de mensen, het eten, maar vooral ook dat het land een heel andere cultuur heeft dan Nederland. In Marokko zijn mensen bijna nooit gehaast, familie is er erg belangrijk en je kan er bij iedereen onaangekondigd binnenspringen.

Uit haar omgeving begreep niet iedereen deze stap, maar ze was toen 57 jaar en wilde onderzoeken of ze gelukkig zou kunnen leven in Marokko. Inmiddels zijn er genoeg mensen jaloers op haar levensstijl.

Ze begon met de oprichting van een B&B die snel succesvol werd. Ze ging op een bepaald moment ook met haar gasten rondreizen om hen kennis laten maken met de authentieke Marokkaanse cultuur en de bewoners. "Er zijn twee enorme verschillen tussen Nederland en Marokko", zegt ze. "De cultuur en het feit dat het een moslimsamenleving is. Deze verschillen maken het leven hier heel interessant."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team