Zoeken

Miljardair Richard Branson en zijn Marokkaanse paleis, sterren op BBC

8 augustus 2023 - 20:00 - Marokko

©

De eerste aflevering van het vijfde seizoen van "Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby", een documentaireserie van BBC 2, werd opgenomen in het hotel van de Britse miljardair Richard Branson, Kasbah Tamadot, gelegen aan de voet van het Atlasgebergte, in Marrakech. Chef-kok Monica Galetti en de Britse advocaat en televisiepersoonlijkheid Rob Rinder zijn de co-presentatoren.

De serie neemt de kijkers mee in de wereld van Kasbah Tamadot, dat door Richard Branson werd gekocht op verzoek van zijn inmiddels overleden moeder. De oude vrouw was verliefd geworden op de voormalige fort in het Atlasgebergte, ooit eigendom van een Californische kunstverzamelaar. In "Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby" (BBC 2) legt de 72-jarige Britse miljardair uit dat het hotel wordt gerund door personeel uit de lokale Berberdorpen en dat het toerisme de economie van de regio heeft getransformeerd.

Lees ook: Miljardair Richard Branson kiest voor Marokko

Filmavonden bij het zwembad zijn een van de attracties van het etablissement. De co-presentatoren van het programma, Monica Galetti en Rob Rinder, keken er samen naar de film "Casablanca". "Ik denk dat dit het begin is van een mooie vriendschap", reageerde Monica. Bij Kasbah Tamadot kunnen kamelen de bezoekers bang maken. Rob was terughoudend om een kameel te kussen. Mohammed, de stalmeester, toonde hem toch hoe hij een wortel tussen zijn tanden kon houden zodat het dier het er met een slijmerige zoen uit kon trekken. Dit stelde de presentator niet gerust. Rob zag er geschokt uit, en de kameel leek ook niet erg blij, meldt de Daily Mail. Ondertussen fietste Monica met Branson, die haar meenam naar een lokale ambachtswerkplaats, opgericht door zijn moeder om de lokale werkloosheid te bestrijden en waar enkel vrouwen werken.

Lees ook: Miljardair Richard Branson krijgt levensles van Marokkaanse taxichauffeur

De baas van Virgin ontroerde zijn gasten toen hij over moeder sprak, die in 2021 overleed aan Covid. "Als je het leven van één of twee mensen kunt raken, dan heb je een leven geleid dat de moeite waard is", verklaarde hij. Monica en Rob namen afscheid van Branson na onvergetelijke momenten in Kasbah Tamadot. Het eten, het landschap en de gastvrijheid waren volgens hen "geweldig".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team