Zoeken

Mike Pompeo onthult werkelijke reden voor Sahara-erkenning

10 januari 2021 - 17:20 - Wereld

©

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft zich via Twitter uitgesproken over het besluit van de Verenigde Staten om de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara te erkennen. Hij onthulde de werkelijke reden achter de onverwachte beslissing.

"Decennialang zijn de Amerikaanse regeringen er niet in geslaagd om het conflict tussen Marokko en de Sahara op te lossen", schreef hij in een bericht op zijn Twitter-account. Volgens Pompeo is dit nooit gelukt omdat de vorige administraties "geen risico’s wilden nemen".

"We hebben het risico genomen, in het belang van de vrede", zei de Amerikaanse minister, die zegt trots te zijn dat hij een bijdrage aan de erkenning heeft kunnen leveren.

De verklaringen van Pompeo komen niet overeen met het beeld dat er in de publieke opinie bestaat over het besluit van de VS. Volgens hem is het niet zo dat de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara is uitgeruild voor de normalisatie van de diplomatieke banden tussen Marokko en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team