Zoeken

Amerikaanse senatoren willen dat president Biden erkenning Sahara terugdraait

19 februari 2021 - 16:40 - Wereld

©

In de Verenigde Staten hebben 27 senatoren een brief geschreven naar president Joe Biden om de erkenning van de Marokkaanse Sahara terug te draaien. Onder hen bevinden zich ook senator James Inhofe en Patrick Lea, die na vice-president Kamala Haris, de belangrijkste positie heeft in het Hogerhuis.

Volgens hen is de beslissing abrupt genomen en is de erkenning die door de vorige Amerikaanse president werd besloten ongeldig. Het plotse besluit omtrent deze kwestie zou een jarenlang beleid hebben ondermijnd. Ook zouden Afrikaanse landen zich tegen de VS hebben gekeerd omwille van deze reden.

De senatoren zien de beslissing daarom graag teruggedraaid door president Biden. Ze vinden dat Washington moet pleiten voor een referendum in het gebied. Volgens hen zou dat de enige oplossing zijn.

In de brief staat verder dat "Marokko in de afgelopen jaren weigerde te onderhandelen." Volgens de senatoren is de erkenning van het Marokkaans karakter van de Sahara in ruil voor de normalisatie van de diplomatieke banden met Israël een "beloning geweest voor het slechte gedrag" van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team