Zoeken

Mike Pence annuleert reis naar Marokko

12 maart 2022 - 16:20 - Wereld

©

Mike Pence, voormalig vice-president van de Verenigde Staten, zal zijn geplande bezoek aan Marokko in maart niet verrichten. Na Israël zal hij naar Oekraïne reizen, waar de Russisch-Oekraïense oorlog woedt.

Volgens zijn naaste medewerker en voormalig topadviseur Tom Rose, is Mike Pence op 7 maart effectief naar Israël gereisd, waar hij samen met voormalig VS-ambassadeur David Friedman een eredoctoraat van de Ariel Universiteit heeft ontvangen.

Lees ook: Mike Pence in Marokko verwacht

Pence’s bezoek aan Marokko, waar hij "zijn geloof in het Abraham-akkoord" zou moeten bekrachtigen, gaat echter niet door. Een woordvoerder van Advancing American Freedom, een politieke groep die onlangs door Pence werd opgericht, vertelde Jewish Insider donderdag via e-mail dat de voormalige vice-president van de Verenigde Staten "op de terugweg was van de Oekraïense grens" en niet naar Marokko zou reizen.

Lees ook: Voorzitter Europese Commissie op werkbezoek in Marokko

Onder auspiciën van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, normaliseerden de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein op 15 september 2020 hun betrekkingen met Israël. Soedan en Marokko volgden. Het koninkrijk heeft op 10 december 2020 de betrekkingen met Israël hervat en in ruil daarvoor van de Washington erkenning gekregen van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Mike Pence is een van de architecten van het Abraham-akkoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team