Zoeken

Strand verboden voor vrouwen in Marokko

24 augustus 2022 - 10:20 - Marokko

©

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en verscheidene plaatselijke autoriteiten en mensenrechtenorganisaties, zijn door het Nationaal Front tegen extremisme en terrorisme in Marokko gewezen op een spandoek aan de ingang van een strand in de buurt van Driouch. De toegang tot het strand is verboden voor vrouwen op vrijdag en bepaalde uren van de week.

Volgens het spandoek is het vrouwen niet alleen verboden het strand van Hammat Achaabi bij Driouch op vrijdag te betreden, maar ook op andere dagen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. In een brief aan de CNDH en andere autoriteiten klaagt het front ernstige discriminatie aan en eist het een onderzoek naar de "hatelijke praktijk", meldt Alyaoum24.

Lees ook: Helft Marokkanen vindt dat vrouwen niet moeten werken

Veel internetgebruikers uit Driouch probeerden de bekendmakingen van het Front te relativeren door eraan te herinneren dat het verbod niet voor het hele strand geldt, maar alleen voor "de hammat, een smalle poel waar zoet water uit een bron rechtstreeks in zee stroomt". Zij benadrukken dat "de nauwe ligging van het bekken, dat naar verluidt geneeskrachtige eigenschappen heeft, en de conservatieve tradities van de plaatselijke bevolking het moeilijk maken om gemengde bezoekers te ontvangen".

Bladna.nl