Zoeken

Honderdtal smokkelaars Marokkaanse hasj gearresteerd in Spanje

7 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Spaanse Guardia Civil heeft zaterdag een drugsnetwerk ontmanteld dat grote hoeveelheden hasj en marihuana distribueerde in heel Europa. Een honderdtal mensen werden gearresteerd in het kader van een internationale operatie tegen de drugshandel vanuit Marokko. In totaal werd er meer dan 5000 kilo Marokkaanse hasj en 230 kilo marihuana in beslag genomen.

De gearresteerde drugshandelaars waren actief in Marokko en Spanje, met name in de Sevilliaanse stad Dos Hermanas en de havens van La Línea de la Concepción (Cádiz) en Manilva (Málaga), meldt de Guardia Civil in een verklaring.

Bovendien zijn er verschillende wapens, vijf voertuigen waaronder twee vrachtwagens, navigatie-, computer- en communicatieapparatuur en heel wat documenten in beslag genomen.

Het criminele netwerk beschikte over een krachtige infrastructuur om de distributie van de drugs tot een goed einde te brengen. Een onderzoek van de politie bracht aan het licht dat de organisatie de boten te water legde tussen de Sevilliaanse plaatsen Isla Mayor en Puebla del Río, een moerassig en daarom moeilijk toegankelijk gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team