Zoeken

Melilla haalt hard uit naar Marokko na bestorming

2 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

Eduardo de Castro, voorzitter van de autonome stad Melilla, denkt dat de Marokkaanse autoriteiten zullen "verdoezelen" wat er afgelopen vrijdag is gebeurd, tijdens de bestorming van het grenshek van Melilla door migranten. Daarbij vielen ten minste 23 doden.

"De tragedie is niet door ons veroorzaakt en de Guardia Civil had er niets mee te maken. Het gebeurde aan de andere kant van het hek. Het zal zeer moeilijk zijn voor het Openbaar Ministerie om gebeurtenissen te onderzoeken die niet op Spaans grondgebied hebben plaatsgevonden," zei Eduardo de Castro op donderdag in een interview met La Vanguardia.

Lees ook: Europese oorlog tegen migranten leidt tot bloedbad in Melilla

De voorzitter van Melilla betreurt de wijze waarop de Marokkaanse politieagenten de migranten hebben onderdrukt en hen "als objecten hebben behandeld" en vraagt een onderzoek om de verantwoordelijkheden vast te stellen.

Lees ook: Bestorming Melilla: Marokkaanse agenten grepen in aan Spaanse kant

Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar de bescherming van Melilla door het Europees agentschap voor grenscontrole (Frontex). "Meer agenten aan de grens zou een afschrikkend effect hebben op Marokko," betoogde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team