Zoeken

Melilla: grenspolitie hekelt moeilijke werkomstandigheden

31 mei 2022 - 09:40 - Wereld

©

Monica Gracia, de nationale secretaris van de Spaanse Unie van Politie-eenheden (SUP), hekelt "de moeilijke omstandigheden" in Melilla, waaronder de agenten van de nationale politie moeten werken, sinds de heropening van de grens met Marokko op 17 mei.

Na een bezoek aan de grenspost van Beni-Ensar, betreurt Monica Gracia dat de lopende onderhoudswerkzaamheden niet werden uitgevoerd gedurende de periode van 26 maanden dat de grens gesloten was. "Het is moeilijk voor een agent om zijn werk van grenscontrole naar behoren uit te voeren met het lawaai van de bouwwerkzaamheden tijdens zijn acht uur durende dienst," bekritiseert ze.

Lees ook: Sebta en Melilla gaan ten onder zonder de Marokkanen

De leider van de Unie van Politie-eenheden hekelt ook de gebrekkige staat van de grensfaciliteiten, "met oude wasbakken, kapotte deuren, waterlekken en andere tekortkomingen", die de werkomstandigheden van de agenten "moeilijk" maken. "Wij willen dat de grenspost eens en voor altijd als buitengrens wordt erkend en dat de agenten niet systematisch van het hoofdkwartier moeten komen om de dienst te verlenen", verklaart Monica Gracia. Ze roept daarmee de autoriteiten op om speciale eenheden voor de grenscontrole in te zetten.

Lees ook: Inwoners Melilla gestraft bij terugkeer uit Marokko

De vakbondsvrouw vindt ook dat er iets moet gebeuren aan het gebrek aan personeel aan de grens en eist een duidelijk protocol met de voorwaarden voor binnenkomst van niet-EU-burgers. "De agenten moeten weten of niet-EU-burgers al dan niet mogen binnenkomen wanneer ze in het bezit zijn van een verblijfsvergunning, visum of andere documenten. De bilaterale overeenkomsten moeten worden vertaald in een duidelijk protocol zodat de agenten hun opdracht correct kunnen uitvoeren", zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team